Vissen Cottage IKTUS

Vissen op karpers steur,forel en diversen roofvis 

 

Op een landgoed van honderd hectaren, in het zuidwesten van Frankrijk  aan de rand van een bos ligt het domein iktus met 2 vis meren en meerdere vakantie chalets  en in de nabije omgeving van de rivier de Gave de Pau.Uw chalet is geschikt voor een persoon met beperkte beweeglijkheid.

Bij de meren kunt u de vissen, op karper, steur,forel en diversen roofvis en alle liefhebbers van wandelen , mountainbiken,  paardrijden en van natuur zullen dit landgoed weten te waarderen. Een wandeling rondom het meer zal de mooiste verzameling van wilgen in Europa aan u openbaren (50 soorten) en u kunt het centrum van Pau aandoen via een wandelpad langs de rivier door de Saligue.

Uw chalet ligt in een hart van groen op een grondstuk van honderd hectaren, precies voor het bos en tegenover de 35 hectaren en 15 hectaren vis meren. U bent op het platteland maar profiteert tegelijkertijd van alle voordelen van de stad vanaf het verlaten van het terrein (bioscoop, bowling, winkelcentrum, zwembad...)

 

Cottage IKTUS

Tijdens uw vakantie kunt u vissen op karper en steur of  (snoek, baars, black bass). Ook kunt u vissen op forel. Het landgoed van Iktus biedt u 114 hectaren groen landschap langs de rivier Gave de Pau met de 2 meren die speciaal bestemd zijn voor sport vissen.

Het landgoed van Iktus ligt in Frankrijk, in het grote Zuid-Westen, in Aquitaine, in de Béarn, aan de voet van de Pyreneeën, aan het begin van Pau, in de charmante en kleine gemeenschap van Laroin, tussen bergen en oceaan, op één uur rijden van Spanje en de Baskische kust.

De stad Lourdes, een voorname plaats voor het Christendom, ligt op ongeveer 50 kilometer van het landgoed. De stad Lescar met de kathedraal, een etappe in de weg naar Santiago de Compostella bevindt zich op minder dan 5 kilometer. De wijngaarden van de hoogten van het wijngebied van Jurançon zijn op maar twee passen van Laroin, de wijnboeren zullen u hun druivenrassen, in het bijzonder gewaardeerd door amateur wijnkenners, laten proeven.

U kunt het historisch centrum van de stad Pau aandoen en het kasteel, de geboorteplaats van koning Henri IV, via een voetgangers pad dat langs het ravijn van Pau loopt. Profiteer van deze wandeling door een bezoek te brengen aan de stad Pau en bewonder de schitterende bloemen in de openbare tuinen en geniet van het onvergelijkbare uitzicht op de bergen van de Pyreneeën.

Op het domein en langs het Pau ravijn kunt u de flora en fauna bewonderen die kenmerkend zijn voor de vochtige zones en die wij La Saligue noemen, waar veel reigers voorkomen, gekuifde futen, grote en kleine zilverreigers... Op de paden rondom de meren, bij de bomentuin, vindt u de mooiste verzameling van wilgen in Europa (wel 50 soorten). Zonder ergens over te hoeven steken en door gebruik te maken van het voetgangers pad onderaan het Pau-ravijn, krijgt u toegang tot de pony club, waar kleinen en groten die van paarden houden aangename momenten kunnen doorbrengen.

Aangezien het landgoed van Iktus zich op een groen schiereiland langs de rivier Gave de Pau bevindt, zult u zich niet verdwaald voelen in het midden van het platteland, in feite, de supermarkt Carrefour en het winkelcentrum Lescar Soleil zijn op slechts een paar honderd meter van Iktus, daar vindt u bowling, karting, een paintball parcours, bioscopen, discotheken, diversen restaurants en talrijke winkels.

Vergeet niet, voordat u de Béarn verlaat, onze culinaire specialiteiten te proeven en in het bijzonder de minestrone soep 'garbure' en het heerlijke kipgerecht ´poule au pot´ waar u van kunt genieten met onze wijn van de Jurançon.

Het landgoed van Iktus is het hele jaar door geopend, aarzel niet ons te schrijven of bellen om meer informatie te verkrijgen, of voor speciale verzoeken.

Wij spreken Frans, Engels, Spaans en Russisch.